Tartozom egy vallomással: még húsvétkor kaptam Szabó Kláritól egy ínycsiklandozó receptet, nyáltermelést serkentő fotókkal, de egész egyszerűen nem jutott rá idő, hogy azt feldolgozva feltegyem ide a blogra. Most azonban pótolom a pótolhatót. Hiszen mákos tortát bármikor süthetünk! Sőt, mivel liszt nélkül készül lisztérzékenyek is fogyaszthatják...
Mákos torta liszt nélkül
Hozzávalók 1 réteghez:
4 tojás
1 kanál kristálycukor
150 gramm őrölt vagy őröletlen mák
pici sütőpor
a krémhez:
4 tojás
150 gramm cukor
3 x 250 gramm vaj
egy kis porcukor
A 4 tojást az 1 kanál kristálycukorral habosra jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a 150 gramm mákot és egy pici sütőport.
Kerek tortaformában 3 ilyen piskótát megsütünk.
A krémhez a 4 tojás habját kb. 150 gramm cukorral pára fölött szépen összedolgozzuk, miután kihűlt hozzákeverjük a 3 darab vajat és ízlés szerint még egy kis porcukrot.
A tésztákat fehér krémmel megkenjük, némi meggyel is megturbózzuk, hiszen az remekül illik a mákhoz.
Klári a kész művet fehér fondannal borította, majd még tovább díszítette (lásd az első képet).
Egyszerű és nagyon finom! Mákimádóknak kötelező darab! :-)
Jó étvágyat!
(Fotók: Szabó Klára)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése